E-learningΚαθηγητέςΜαθητές

Μήνυμα Ψυχραιμίας & Θετικής Ενέργειας Εξετάσεων Θ.Ε. ΔΕΟ 13

 

Καλή Επιτυχία και Καλή Δύναμη σε όλα μας τα παιδιά!

 

Καλή επιτυχία σε όλους τους φοιτητές μας της Θ.Ε. ΔΕΟ 13 που αύριο με το καλό Σάββατο 3-6-2017 εξετάζονται και είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερον τους εαυτόν και να ανταμειφθούν για όλη την προσπάθεια και το δίκαιο αγώνα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς!!! Αυτήν την εβδομάδα ολοκληρώσαμε αισίως τον Επαναληπτικό Κύκλο Μαθημάτων της Θεματικής Ενότητας ΔΕΟ 13.

 

Σας συμβουλεύω να είστε ψύχραιμοι και νηφάλιοι τόσο αυτές τις μέρες, όσο και την ώρα των εξετάσεων.

Να έχετε μαζί σας νερό, ρολόι, μαύρο και μπλε στυλό, επιστημονικό κομπιουτεράκι, καθώς επίσης και χάρακα ειδικά για το Κεφάλαιο των Παιγνίων και του Γραμμικού Προγραμματισμού.

 

 

Χρυσές Συμβουλές για τις Εξετάσεις

 

Μην ξεχνάτε τις Λέξεις-Κλειδιά που έχουμε επισημάνει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και να φροντίσετε να καταπιαστείτε με όλα τα θέματα (4) των εξετάσεων. Συγκεκριμένα:

– Διαβάστε αρχικά γρήγορα όλα τα θέματα, εντοπίζοντας τις Λέξεις- Κλειδιά, ώστε να ξέρετε αμέσως σε ποιο κεφάλαιο της ύλης αναφέρεται το εκάστοτε θέμα. Έτσι θα ξέρετε αμέσως ποια 4 θέματα θα επιλέξετε και ποιο θα απορρίψετε.

– Επίσης, προσπαθήσετε να κρατήσετε υπό έλεγχο το χρόνο επίλυσης κάθε θέματος (30 λεπτά κατά μέσο όρο για κάθε θέμα). Δε χρειάζεται άγχος, παρά μόνο έξυπνες και στοχευμένες ενέργειες, όπως π.χ. να ξεκινήσουμε να λύνουμε τα ερωτήματα των θεμάτων (ανεξαρτήτως σειράς) που μας φαίνονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

– Αν περάσουν τα 30 λεπτά/θέμα προχωρήστε αμέσως στο επόμενο! Αν κάποιο θέμα δηλαδή χωρίζεται σε 2 υποερωτήματα, τότε το κάθε ερώτημα θα πρέπει να μας απασχολήσει γύρω στα 18-20 λεπτά. Να θυμάστε ότι είναι προτιμότερο και πολύ πιο ωφέλιμο να χειριστούμε ΟΛΑ τα θέματα έστω και μέχρι ένα μέσο σημείο, παρά να γράψουμε πλήρως μόνο 1 ή 2 θέματα.

– Το Πρόχειρο θα το χρησιμοποιήσουμε μόνο για γρήγορες και σύντομες ενέργειες και όχι για ολόκληρη επίλυση θέματος. Με άλλα λόγια… τα Θέματα τα γράφουμε απευθείας στο καλό!!

Μέσα από όλη τη χρονιά, είχα την ευκαιρία να δω την προσπάθεια σας είτε μέσα από τις συζητήσεις μας, είτε μέσα από τις απορίες σας… οπότε να θυμάστε ότι η προσπάθεια ανταμείβεται τελικά και οι θυσίες τελικά δικαιώνονται!

Μη περιορίζετε τον πήχη των επιδόσεων σας, απλώς και μόνο στη βάση, απλώς δώστε ό,τι παραπάνω και όσο περισσότερο μπορείτε εκείνη την στιγμή.

 

Όλοι έχετε δυνατότητες παραπάνω απ’ όσο νομίζετε… γι αυτό τολμήστε και μη φοβάστε! Άλλωστε, η επιτυχία στη ζωή μετριέται αποκλειστικά από το κουράγιο και τη δύναμη που δείξαμε στις μάχες που δώσαμε.

Για αυτό να σας οπλίζουν η δύναμη, η αισιοδοξία και η ελπίδα και να επικεντρώσετε τη συνείδησή σας μόνο σε αυτά που θέλετε!

Εύχομαι σε όλους σας Καλή Επιτυχία και Κάθε Δύναμη.

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
Vasilis Tsilivis
Vasilis Tsilivis studied Mathematics at the NTUA and then received a master degree in “Mathematical Modelling in Modern Technologies and Economics". Since 2011, Vasilis as a Mathematician Instructor at the “ARNOS Online Education”, has provided online support & distance learning to students in any education level, throughout Greece. Vasilis Tsilivis also trains other teachers and conducts research as a consultant in Arnos R&D Department.He has made several presentations regarding e-learning and practical pedagogies in Toulouse, Egypt, and Berlin.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in:E-learning